Kroki wiary – relacja z III Konferencji dla Kobiet

Trudno wrócić do szarej rzeczywistości po tak emocjonującej konferencji. Poprawka, rzeczywistość już nie jest tak szara jakby się mogło na pierwszy rzut oka wydawać. Wspomnienia z sobotniej konferencji nadal przyprawiają nas o szybsze bicie serca i przywołują szeroki uśmiech na twarzy.

To była wyjątkowa sobota z niezwykłymi kobietami. Tym razem przyszła pora na naukę stawiania pierwszych kroków. Zapewne doskonale wiecie, jak trudno ruszyć w nieznane, tym bardziej, jeśli nie do końca czujecie się przygotowani. Nasze bohaterki, które odważnym krokiem stanęły na scenie by opowiedzieć poruszające historie swojego życia, zachęcały nas by porzucić strach i uwierzyć. Uwierzyć Temu, dla którego jesteśmy oczkiem w głowie, który zaplanował nas i z pieczołowitością stworzył, który bezgranicznie nas pokochał. Komuś takiemu można zaufać i zaufać. A co najważniejsze nie musimy być idealne. Możemy być sobą. Stąd też uczestniczki konferencji postanowiły postawić swoje pierwsze kroki w różnych dziedzinach życia. Były decyzje o zaprzestaniu lub wręcz przeciwnie o rozpoczęciu. Wiemy, że z pewnością będzie to wyboista droga lecz jeśli Bóg jest po naszej stronie, któż może stanąć przeciwko nam?