Zespół Fundacji

Katarzyna Gałecka – PREZES FUNDACJI KOTWICA

k.galecka(at)fundacjakotwica.pl

Z zawodu informatyk z powołania społecznik. Jej serce zawsze należało do dzieci, szczególnie tych nierozpieszczanych przez los. Od wielu lat zaangażowana się w pracę z dziećmi i młodzieżą. Swoje działania koncentrowała również na pomocy osobom bezdomnym, ubogim i potrzebującym.
By móc wspierać kobiety uzyskała kwalifikacje coacha. Przez wiele lat aktywnie angażuje się w pracę z dziećmi i młodzieżą.
Z czasem swoje działania rozszerzyła na pomoc osobom bezdomnym, ubogim i potrzebującym.
Fundacja to jej dziecko i spełnienie marzeń, a raczej wypełnienie planu do realizacji którego przygotowywała się jako wolontariusz w innych fundacjach oraz 3 letniej kadencji wiceprezesa ChFR. Posiada wieloletnie doświadczenie jako kierownik oraz organizator obozów dla dzieci i młodzieży.
By móc profesjonalnie pomagać ukończyła kurs “Animator sportu i rekreacji”.
Pozytywne nastawienie, optymizm na co dzień i pogoda ducha to jej znaki rozpoznawcze. W życiu kieruje się zasadą “Wszystko jest możliwe dla wierzącego”.
Na świat patrzy przez obiektyw, dzięki temu świat jest dla niej zawsze kolorowy, a fundacja zyskuje niepowtarzalne fotografie.
Funkcję Prezesa pełni społecznie.
Renata Kruk – WICEPREZES FUNDACJI KOTWICA

r.kruk(at)fundacjakotwica.pl

Absolwentka Dziennikarstwa i komunikacji społecznej oraz Pedagogiki specjalnej. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku Coaching i mentoring.Posiada wieloletnie doświadczenie jako wychowawca oraz współorganizator obozów dla dzieci i młodzieży. Rzetelna, kreatywna z poczuciem humoru. Jej marzeniem jest otwarcie świetlicy środowiskowej by nie tylko móc na co dzień pomagać dzieciom, ale także by stworzyć miejsce, w którym będą czuły się bezpieczne, akceptowane i potrzebne.
Funkcję Wiceprezesa pełni społecznie.
Piotr Gałecki - WOLONTARIUSZ

Przesympatyczny, mądry i bardzo zdolny tłumacz z poczuciem humoru.